אתם לא מאמינים שזה קורה לכם. הטיסה שחיכיתם לה במשך חודשיים בוטלה ואתם תקועים כעת בלי אפשרות להגיע ליעד שלכם. גם מקרה בו אתם כבר בשדה התעופה והטיסה שלכם מתעכבת מעבר ל 8 שעות, מה שפוגם לכם בחופשה או גורם לכם לפספס אירוע חשוב, מבחינת החוק ייחשב הדבר לביטול טיסה. במקרים שכאלו על חברת התעופה לפצות אתכם ויש הגדרות ברורות לכך במסגרת חוק שירותי תעופה.
אף אחד לא רוצה להגיע לרגע כזה אבל לצערנו הדבר מתרחש מדי יום לאלפי נוסעים. הקדמת טיסה, ביטול טיסה או איחור משמעותי של טיסה יכולים לא רק להרוס את המצב רוח אלא גם לגרום לנזק של ממש.
כמעט מדי יום יש טיסות שמתבטלות, חלקן ברגע האחרון וחלקן בהתראה מוקדמת, אך לא מוקדמת מספיק, ויש כמובן גם טיסות שמאחרות להמריא במשך שעות ארוכות. שני המצבים הללו יכולים להרוס חופשה שתוכננה זמן רב מראש, הופעה בכנס או פגישה עסקית חשוב ועוד מצבים שונים שחשובים לנוסע.
איך מקבלים פיצוי על איחור או ביטול טיסה?
אולי זה מעט יפתיע אבל החוק עסק בנושא זה לפני שנים לא רבות. היה זה ח"כ אחמד טיבי שבחן את המצב והבין שעם כל טיסות הלואו קוסט שהתווספו לטיסות הסדירות, חייבים לעשות מעט סדר בעניין וללחוץ על חבורת התעופה להעניק את השירות הטוב יבותר ללקוחות שלהן, וחלק מזה הוא הקפדה על כך שטיסות לא יבוטלו סתם כך ולא יאחרו בהמראה שלהן ללא סיבה מוצדקת.
במקרה וחברת תעופה איננה עומדת בהתחייבות שלה ללקוח, היא תפצה אותו על כך ויש הגדרות ברורות של חוק שירותי תעופה להיקף הטיפול והפיצוי של כל נוסע במצב כזה.
- איחור בטיסה – פיצוי על איחור בטיסה יהיה על בסיס משך האיחור בהמראה מהזמן המתוכנן. עד שעתיים ייחשב זמן סביר ולכן אין עבור פרק זמן זה פיצוי על עיכוב בטיסה. באיחור שנמשך 2-5 שעות חברת התעופה חייבת לדאוג לשירותי תקשורת עבור הנוסע וגם למזון ושתיה. איחור בטיסה שועלה על 5 שעות מזכה את הנוסע באפשרות לבטל את הזמנת הטיסה שלו ולקבל את כספו חזרה או לקבל טיסה חליפית (לרוב בתנאים מועדפים) וגם לקבל שירותי לינה אם הטיסה החליפית היא ביום שלמחרת. עיכוב בטיסה שעולה על 8 שעות נחשב כבר למצב של ביטול טיסה.
- ביטול טיסה – איחור בהמראה העולה על 8 שעות או ביטול טיסה מצד חברת התעופה מזכים את הנוסע בפיצוי כספי מחברת התעופה. פיצוי על ביטול טיסה כולל את כל מה שזכאי לו הנוסע במסגרת פיצוי על איחור בטיסה וגם קבלת פיצוי כספי על פי המרחק של היעד אליו היה אמור להגיע. חישוב הפיצוי:
-מרחק הטיסה עד 2,000 ק”מ – פיצוי כספי של 1,290 ₪ לכל נוסע.
-מרחק הטיסה מעל 2,000 ק”מ עד 4,500 ק”מ- פיצוי כספי של 2,060 ₪ לכל נוסע.
-מרחק הטיסה מעל 4,500 ק”מ – פיצוי כספי של 3,080 ₪ לכל נוסע.
חוק שירותי תעופה שם לו למטרה לשפר את השירות של חברות התעופה לנוסע ואם לא יעשו זאת ישלמו על כך במיטב כספן.
המאמר נכתב בשיתוף עם אתר Flight Refund אשר מעניק לנוסעים ישראליים שירותי מימוש זכויות מול יותר מ – 300 חברות תעופה ברחבי העולם. השירות של Flight Refund מבוסס על הצלחה בלבד, כך שאם לא מקבלים כלום, גם לא משלמים כלום!