ביטוח חובה הוא בעל חשיבות לקבלת פיצויים שנגרמו לכם בעקבות תאונת דרכים. יחד עם זאת, יש מצבים שמאפשרים קבלת פיצויים גם למי שאין ביטוח חובה בתוקף. ייצוג משפטי מקצועי יכול לעשות את ההבדל ולמקס את הפיצויים עבורכם.
על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים וגם לפקודת ביטוח רכב מנועי, כל נהג חייב להיות מבוטח בביטוח חובה. חברת הביטוח המבטחת את הרכב תפצה את הנהג או הנוסע במקרה כזה, ללא כל קשר למידת האחריות שלו בתאונה.
הבעיה היא כאשר לנהג אין ביטוח חובה בתוקף או שהביטוח שלו איננו מכסה את השימוש שנעשה ברכב בעת התאונה. במקרה של פגיעת גוף, לא תמיד יהיה זכאי לקבל פיצויים.
מה עושים אם בעת תעונה אין ביטוח חובה?
ראשית כל נמליץ לפנות למשרד עורך דין תאונות דרכים לקבלת יעוץ משפטי ראשוני וספציפי למקרה שלכם. האפשרות הטובה ביותר לקבל פיצויים במקרה שכזה היא אם התאונה הייתה במסגרת העבודה ויכולה להיות מוכרת לכם בתור תאונת עבודה.
חשוב להבין שההגדרה של תאונת עבודה איננה רק אם מישהו פגע בכם עם פטיש באתר בנייה או אם החלקתם על כתם שמן במוסך בו אתם עובדים. תאונת עבודה היא גם תאונת דרכים מהעבודה לבית או להיפך וגם כל נסיעה שקשורה למקום העבודה שלכם, כמו נסיעה ליום גיבוש או חזרה מסדנא מקצועית וכן הלאה.
במידה והתאונה יכולה להיות מוכרת כתאונת עבודה, אתם זכאים לתבוע את ביטוח לאומי לפיצויים עבור ימי עבודה שתחסירו (עד 91 ימים ראשונים של היעדרות) וגם לתבוע קצבת נכות לאחר שתעברו וועדה רפואית של ביטוח לאומי (במידת הצורך כמובן).
לאחר מכן תוכלו לתבוע את חברת הביטוח לפיצויים על תאונת עבודה (עד 7 שנים מיום האירוע). יש גם אפשרות שאותו עורך דין נזיקין שמייצג אתכם ייתבע את חברת הביטוח לקבלת תשלום תכוף בתאונות דרכים, כלומר תשלום מקדים על בסיס סכום התביעה הסופי שייפסק לטובתכם מול חברת הביטוח. כספים אלו אמורים לסייע לכם לממן בדיקות, טיפולים, תרופות או אביזרים שאולי תזדקקו להם בעקבות התאונה וכעת אינכם יכולים לעבוד ולעמוד בהוצאות הללו.
מה קורה אם הנפגע בתאונה נפטר ולנהג אין ביטוח חובה?
מקרה קשה ומורכב יותר הוא זה של אדם אשר נפטר בעקבות תאונת דרכים כאשר לרכב המעורב אין ביטוח חובה. התלויים בו (ילדים ובת\בן זוג) יהיו זכאים לקבל קצבת תלויים מביטוח לאומי וגם לתבוע את "קרנית (הקרן לפיצוי נפגעי תאונת דרכים) גם אם לא היה ביטוח חובה לרכב ההורג.
לסיכום, המקרים הללו, כמו רבים נוספים, הם מקרים יוצאי דופן שיש להוכיח בהם לא מעט הוכחות שיחזקו את האפשרות של הנפגע לקבל פיצויים מביטוח לאומי או חברות הביטוח. על כן חובה לקבל יעוץ משפטי מוקדם ככל האפשר וגם לתת לעורך דין שמייצג אתכם להוביל את ההליכים השונים מול כל הגופים הרלוונטיים כדי למקסם את הזכויות שלכם.
המאמר נכתב בשיתוף עם משרד עו"ד טל בייצר – עורכי דין נזיקין בצפון אשר מעניק ייצוג משפטי מבוסס הצלחה לנפגעים בתאונות דרכים. אם אתם מחפשים עורך דין נזיקין בחיפה או עורך דין נזיקין בקריות – המשרד הוא הכתובת!