מעבר דירה הוא כאב ראש של ממש עבור כולם. מעבר לנושא הפיננסי או לרגשות שמעורבים במעבר מדירה אחת לאחרת, יש גם לטפל בהעברת הדירה עצמה, כולל אריזה ושינוע של כל התכולה ולאחר מכן לטפל בהקדם בנושאים בירוקרטיים כמו עירייה, גז, מים, חשמל, תקשורת ועוד. עובדים שכירים נהנים מהגנת החוק גם בעת מעבר דירה וכדאי להכיר את החוק אם המעסיק איננו מודע אליו.
ההחלטה לעבור דירה איננה פשוטה וגם המעבר עצמו מורכב ודורש השקעה רבה של זמן, אנרגיה וריצות שיש לעשות כדי שהמעבר יושלם במהרה ועל הצד הטוב ביותר. יש מקרים בהם הדבר פוגע באפשרות של עובד שכיר לעבוד במקום העבודה שלו באופן רגיל לאורך מספר ימים, לעתים ברצף ולעתים עם הפסקות.
המצב הזה עלול לפגוע בעובד ויש מעסיקים שעלולים להחליט על פיטורים של העובד או פגיעה בזכויות הסוציאליות שעומדות לזכותו בדרך כזאת או אחרת. זאת הסיבה שכדאי לדעת שהחוק בישראל איננו נותן התייחסות ספציפית לעניין מעבר דירה לעובד שכיר אבל כן נותן מענה שיכול להיות בו שימוש במקרים של מעבר דירה.
איך החוק בישראל נותן מענה לעובד שעובר דירה?
כפי שציינו זה עתה יש בחוק התייחסות לנושאים שעשויים לעמוד לזכותו של עובד בעת מעבר דירה שפוגע ביכולתו לעבוד כרגיל למשך זמן קצר.
הנושאים הללו על פי החוק:
- ניצול ימי חופשה באישור המעסיק – כל עובד בישראל זכאי לימי חופשה המוגדרים בחוק על פי הוותק שלו בעבודה. הימים הללו נצברים מדי חודש ולכן העובד יכול לבחור לנצל את הימים הללו לימים של מעבר הדירה והטיפול בכל הנושאים הקשורים למעבר. בימים האלו הוא ייעדר מהעבודה אך יקבל שכר מלא בתמורה לניצול ימי החופשה שלו. על מנת שהדבר יתאפשר על העובד ליידע את המעסיק שלו מראש על ההיעדרות הצפויה בימים ספציפיים ולקבל אישור לכך.
- ניצול ימי חופשה שלא באישור המעסיק – במרבית המקרים המעסיקים מאשרים ימי חופשה לצורך מעבר דירה, אך יש מקרים בהם הדבר איננו מאושר מסיבות כאלו ואחרות. במקרה שכזה יש לעובד 2 ימי חופשה שיוכל לנצל למרות אי הסכמת המעסיק ועדיין להיות מוגן מבחינת החוק.
- העובד חייב להודיע למעסיק לפחות 30 יום מראש על הצורך בימי החופשה האלו.
- לפחות אחד מהימים האלו חייב לכלול מועדים ספציפיים שנקבעו בחוק ונוגעים לחגים ומועדים: חג הסיגד, שושן פורים, ראש השנה האזרחית, ערב שבועות, יום ירושלים, תענית אסתר, צום גדליה ואפילו יום האישה הבינלאומי וכמה ימים נוספים.
המעסיק חייב לאשר את 2 הימים הללו ואין לו אפשרות שלא לעשות זאת.
מה עוד כדאי לדעת לגבי מעבר דירה ומקום העבודה?
חשוב לדעת ששינוי מקום המגורים יכול להוביל לשינוי בהגדרות המיסוי של העובד ולכן יש ליידע את המעסיק על כך. כמו כן במידה ומקום המגורים החדש של העובד רחוק מהעבודה והוא בוחר להתפטר בשל כך, הוא יכול עדיין להיות זכאי לפיצויי פיטורים על פי החוק אם הוא עומד באחד מהתנאים שנקבעו בחוק לעניין זה.
תמיד כדאי לקבל יעוץ משפטי של עורך דין לדיני עבודה בחיפה, רחובות או כל מקום אחר, אם חושבים על מעבר דירה שעלול להוביל לשינויים בהגדרות המיסוי שלכם, באפשרות לקבל פיצויים עקב התפטרות ממקום העבודה או במידה ואין הסכמה של המעסיק לימי חופשה בימים שאתם מעוניינים בהם.
מאמר זה נכתב באדיבות האתר המשפטי "חוק וסדר" המהווה אינדקס של עורכי דין בקריות.